Go Green met Ride-On®

Ride-On Go GreenRide-On® is milieuvriendelijk, vergroot de veiligheid, laten de prestaties van uw voertuig toenemen en tegelijkertijd bespaart u geld! Ride-On® helpt wagenparken van bedrijven en overheidsinstellingen maar ook van particulieren, bij het verlagen van hun “carbon footprint” door de levensduur van hun banden te verlengen vooral door het behoud van een optimale bandenspanning.

Wat is er zo belangrijk aan het handhaven van de juiste bandenspanning?

Volgens het US Department of Transportation, kon de VS meer dan 5,4 miljoen liter brandstof per dag besparen door ervoor te zorgen dat alle banden op de juiste spanning werden gehouden. In Europa is dat niet anders. Ride-On® kan brandstofverbruik van voertuigen verbeteren tot 3 %. Dat komt mede doordat Ride-On® werkt als een Balancer, als een “bewaker” van de bandenspanning en als een “lekke-band-beschermer”.

Ride-On® verlengt de levensduur van de banden met meer dan 25%. Door deze langere levensduur, wordt het aantal banden dat eindigt op stortplaatsen aanzienlijk verminderd wat weer tot gevolg heeft dat er minder banden vervangen hoeven te worden. Misschien niet leuk voor de bandenfabrikanten. Wel leuk voor de consument en goed voor het milieu.

 

Denk maar mee:

Er is ongeveer 22 liter olie nodig om slechts één nieuwe vrachtwagenband te vervaardigen. Er zijn, alleen al in Europa, meer dan 260 miljoen banden die jaarlijks worden weggegooid. We kunnen allemaal ons steentje bijdragen om afval van Banden met ca 25% te verlagen.

 

Wat u moet weten over Ride-On®

  • Ride-On® is getest door het Department of Health Services ( DOHS ) Bioassay - voor Gevaarlijk Afval ( LC - 50 ). Dat is een van de meest gerenommeerde en gecertificeerde Laboratoria in de Staat California (vgl. TNO in Nederland). Dit instituut heeft bevestigd dat Ride-On® niet gekwalificeerd kan worden als “gevaarlijk afval” en geen Aquatische toxiteit bevat.
  • Ride-On® is niet gevaarlijk, niet- ontvlambaar en gemakkelijk biologisch afbreekbaar.
  • Ride-On® bevat geen kankerverwekkende stoffen of chemicaliën die de ozonlaag aantasten.
  • Ride-On® gebruikt alleen organische corrosie- inhibitoren die worden verbruikt tijdens de normale levensduur van het product. Ride-On® bevat geen zware metalen. 
  • Ride-On® heeft een vlampunt van meer dan 590 °C.
  • Ride-On® is inert en zal niet chemisch reageren met banden en velgen .
  • Ride-On® kan gemakkelijk worden gerecycled .